De gezelligste tennisvereniging van Schipluiden

club enkel mix 2019 banner

Algemeen
entennisIn alle lessen wordt aandacht besteed aan de vier basis elementen van tennis; techniek, taktiek, fysiek en mentaliteit. Men leert dus niet alleen hoe je de beste backhand kan slaan, maar ook welke keuzes je het beste kan maken tijdens een spelsituatie. Daarnaast is er voldoende aandacht aan coördinatie en bewegingsscholing, vooral bij de jeugd en bij de oudere jeugd en volwassenen ligt het accent meer op snelheid en uithoudingsvermogen. Op mentaal gebied wordt vooral gewerkt aan zelfvertrouwen, motivatie, concentratie en omgaan met wedstrijdspanning. De lessen worden verzorgd door Yoran Verschoor, Karel van Woerden en Raoul Tutuarima.

Wat je redenen om les te nemen ook zijn, bij LTC Keenenburg is er voor ieder wat wils! Hieronder volgt een overzicht van onze trainingsmogelijkheden.

Jeugdtrainingen
Bij de jeugdlessen staat spelplezier centraal, met daarbij veel aandacht voor de techniek en de motorische ontwikkeling. Bij beginnende jeugd streven we naar zo snel mogelijk wedstrijdjes spelen. Voor de allerjongsten hanteren wij het TENNISKIDS programma van de KNLTB. Dat wil zeggen dat er aangepast materiaal wordt gebruikt zoals zachtere ballen, kleinere banen en kleinere rackets. In groepjes van 2 tot 8 personen krijgen de kinderen veel persoonlijke aandacht, waarmee sneller vooruitgang geboekt kan worden en de succesbeleving groot is!

Privetraining voor jeugd en volwassenen
Wil je graag extra aandacht besteden aan je spel? Stel je techniek, tactiek, fysiek of mentaliteit centraal in privétraining. We bieden privélessen van een half, een heel en anderhalf lesuur.

Tennis for Kids
Op woensdagmiddag tussen 13u00 en 16u00 en/of donderdagmiddag tussen 16u00 en 18u00 voor de allerkleinsten (5-8 jaar) die kennis willen maken met tennis. Komende zomer bieden we dit weer aan. Tien trainingen, voor een laagdrempelig tarief, waarbij kinderen met veel plezier kennis kunnen maken met tennis én belangrijke sociale en motorische basisvaardigheden kunnen ontwikkelen. Aan het einde van de cursus krijgen de kids een balvaardigheidsdiploma. Uw kind hoeft voor de eerste kennismakingscursus Tennis for Kids nog geen lid te zijn van de de vereniging. Start begin april.

Tennis Intensief Trainingen
Hoe meer je tennist, hoe sneller je je ontwikkelt. Vanuit deze gedachte zijn de Tennis Intensief Trainingen ontwikkeld. Jeugd én senioren volgen één of meerdere groepstrainingen en één of meerdere privétrainingen in de week. Wij maken voor spelers graag een trainingsprogramma op maat! Geef uw wensen door via het contactformulier of het inschrijfformulier.

Groepstrainingen voor jeugd en volwassenen
Op maandag t/m zaterdag bieden wij, zowel overdag als 's avonds, groepstrainingen voor jeugd en volwassen. Er zijn groepstrainingen voor spelers van elk niveau, van beginner tot gevorderden. Een 10, 15 of 20 weken durende cursus om alle slagen in de tennissport aan te leren, te verbeteren of te optimaliseren. In een groep, zodat u direct andere spelers van uw niveau leert kennen.

Thematrainingen
Een aantal keer per seizoen organiseert de tennisschool een thematraining. Tijdens een thematraining wordt er specifiek getraind op een speciaal onderdeel van het tennisspel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan (mix)dubbelspel, enkelspel, competitievoorbereiding, tactiek, mentaal, voetenwerk of velddekking. Voor een thematraining kun je individueel inschrijven. Houd de website in de gaten voor de thematrainingen in 2014!

Tarieven
De tarieven voor trainingen staan vermeld op het inschrijfformulier. We bieden bij LTC Keenenburg cursussen aan van 10, 15 of 20 lessen. 

Sportieve groet,

Yoran

 

Agenda

Indoortoernooi 2020
01-feb-2020 18:45
Commissie avond
09-mrt-2020 00:00
NL Doet klusdag
14-mrt-2020 08:30
Alg.Leden Vergadering
19-mrt-2020 20:15
Bij LTC Keenenburg:pinnenLET OP: er kan alleen met PIN of met KNLTB pas betaald worden!

baan groen

De banen zijn bespeelbaar 

VERENIGING ALGEMEEN     ARCHIEF

Sportpark Keenenburg
Tiendweg 2
2636 HH  Schipluiden
Tel: 015-3808188

Bank: NL71RABO0358244803
KvK: 40398446

KNLTB: 28175

Privacyverklaring

Wie doet wat

Inloggen / uitloggen

Jaarkalender

Clubkampioenen

Hoe het begon

Copyright © 2019. LTC Keenenburg Schipluiden

De foto's op deze website zijn gemaakt in de algemene verenigings sfeer voor en door onze leden. Het is onmogelijk om iedereen persoonlijk toestemming voor plaatsing te vragen. Mocht er een foto of afbeelding op onze website staan waarvan u de rechthebbende bent dan kunnen wij deze voor u verwijderen. Stuur dan een bericht via het contactformulier en vermeld om welke foto het gaat.