club enkel mix 2019 banner

koffieIk geef toe, het was wat aan de late kant. Ik doel dan op de uitnodiging voor een koffiemomentje bij LTC Keenenburg. Toch waren er op 14 oktober 2017 nog een behoorlijk aantal gasten aanwezig voor een kopje koffie met een heerlijk stukje lekkers.

De Schipluidense tennisvereniging had de lange tafel helemaal klaar staan voor de ontvangst van Zonnebloemgasten. Niet alleen die van de Zonnebloem waren er te gast, maar ook tennissers die deelnamen aan het open tennistoernooi dat die dag starten.

Bij mijn aankomst op het sportpark is Hans druk bezig om de Zonnebloemvlag op te hangen aan het toegangshek. Herkenbaarheid is het grote streven van de Zonnebloem. En om de vlag aan het hek kon je in ieder geval niet heen. Deze hing pontificaal in zicht.

koffieochtend 1Na een welkomstwoordje van Simone Grooters, voorzitter van de LTC Keenenburg, komt men langs met het kopje koffie of thee. Daarnaast is er de keuze tussen marsepeincake of de cake gevuld met karamel. Als ik het goed hoorde waren er gasten bij die gerust van elk een stukje lustten. Die koek ging echter niet op. Simone vertelde dat zij het een eer vond om zoveel gasten van de Zonnebloem te kunnen ontvangen. Het is de tweede keer dat dit initiatief door de tennisvereniging was genomen en waar we als Zonnebloemgasten en vrijwilligers uiteraard gretig gebruik van maken. De voorzitster vertelde dat het toernooi dit keer in het teken stond van Mexico. De Mexicaanse vlaggetjes sierden de kantine en ook medeorganisator van het toernooi, Cindy, had haar Mexicaanse hoedje opgezocht. Ook het eten zou die week geserveerd worden met Mexicaanse ingrediënten. Het was misschien een goed idee om ook te komen eten, want de tafel was open voor iedereen. Via een e-mailadres kon men reserveren.

Er werd die zaterdag gezellig gekletst. Na verloop van tijd kwam het drankje ter sprake. Men had speciaal voor deze dag bowl gemaakt, maar men kon ook kiezen voor het advocaatje slagroom. Na de bestelling te hebben opgenomen bracht men even later een blad vol lekkers. De gezelligheid bleef heerlijk hangen in de kantine van de tennisvereniging.

Vlak voor het naar huisgaan nam Emmy het woord en bedankte de voorzitter van de tennisvereniging hartelijk voor de uitnodiging van deze koffieochtend. Het was opnieuw weer zeer geslaagd. Simone nam nog even de kans waar om de musical over de Albert Heijn onder de aandacht te brengen, waarna iedereen weer huiswaarts ging.

koffieochtend 2Eenmaal buiten daagden twee gasten van de Zonnebloem elkaar uit tot een potje tennis. De rackets werden even geleend en een eerste bal werd geslagen. Het bleef bij een eerste bal, men durfde niet de tennisbaan op, bang dat het te snel zou gaan en men meters moest gaan maken.

Onze dank gaat uit naar de tennisvereniging voor het initiatief en het hartelijke ontvangst. Direct werd een volgende afspraak gemaakt voor over ’n jaar of over twee jaar. We zien de uitnodiging wel tegemoet.

Foto’s Emmy en Janus van Roon

LTC-gala-kerstdiner