Update LTC Keenenburg Laddercompetitie

Corona: Laddercompetitie afgesloten + morgen meer informatie

Helaas is het niet meer toegestaan om in wedstrijdverband te tennissen. We hebben daarom vandaag de laddercompetitie moeten afsluiten.

Inmiddels heeft de KNLTB meer informatie gepubliceerd n.a.v. de extra maatregelen. Het bestuur van LTC Keenenburg overlegt donderdag 15 oktober en zal daarna via een nieuwsbrief alle leden informeren over eventuele extra maatregelen voor LTC Keenenburg.

=== origineel bericht ===
Speel competitie tegen je eigen clubgenoten en meld je snel aan voor de Laddercompetitie van LTC Keenenburg.

De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar – volgens bepaalde regels – kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de ”ladder” te komen. Zodoende klim of daal je op de ladder.

We beginnen de Ladder eerst met een dames dubbel en heren dubbel variant. De laddercompetitie start op 15 juli en loopt tot en met 30 september.
Hoe werkt het?

• Je schrijft jezelf en je dubbelpartner in via de KNLTB Club app; ga naar ‘Spelen’ en kies linksboven voor ‘Wedstrijden’, vervolgens zie je daar de optie Laddercompetitie. Instappen kan op elk moment, dus ook nog na 15 juli!
  • Wanneer je bent aangemeld vind je de Laddercompetitie in de KNLTB Club app onder spelen -> wedstrijden -> laddercompetitie -> mijn competities
  • Vanaf 15 juli kun je elkaar via de app uitdagen voor een wedstrijd. Door op ‘uitdaging’ te klikken bij een duo dat 1 trede hoger staat op de ladder, kun je een bericht sturen en een voorgestelde datum voor het spelen van de wedstrijd (het is mogelijk om meerdere opties te versturen).
  • Zodra je zelf zo’n uitdaging ontvangt, kun je deze via de app accepteren door op ‘uitdaging details’ te klikken. Hier is het mogelijk om de uitdaging te accepteren, af te wijzen of om een andere datum/tijd voor te stellen.
  • Vervolgens hangt de uitdager voor de afgesproken datum en tijd een baan af via de app
  • Een wedstrijd moet binnen 10 dagen gespeeld worden (m.u.v. ziekte, vakantie, blessures)
  • Let op: er kan alleen geladderd worden op niet-competitie dagen
  • Een wedstrijd duurt 45 minuten en je hangt hiervoor een baan af net als anders.
  • Op het invoeren van de standen komen we zsm terug, hier zijn we nog mee bezig. We zullen het bericht via de Clubapp met jullie delen
  • In de Ladder kun je zien wie dan je volgende tegenstander is om uit te dagen
  • Uiteindelijke doel? Bovenaan de ladder terechtkomen en die plek vast zien te houden tot het einde van de laddercompetitie op 30 september

Natuurlijk gaat deze eerste keer ladderen hier en daar vragen en opmerkingen opleveren, het is ook voor ons de eerste keer. Mail je vragen en/of opmerkingen naar toernooi@ltckeenenburg.nl.

Laten we lekker met elkaar van start gaan en onze wedstrijden spelen, al doende leert men zeggen ze. Eind september evalueren we deze eerste editie zodat we verbeterpunten mee kunnen nemen bij de organisatie van de vervolgeditie(s), want die gaan er zeker komen!