Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Hoe het begon

Hoe het begon

Najaar 1997

Met rasse schreden nadert onze Schipluidense tennisvereniging de magische grens van 360 leden.
Dit geeft het bestuur de zekerheid om op de ingeslagen weg door te gaan en ervoor te zorgen dat we op 1 april 1998 een balletje kunnen slaan.

Bliksemactie: accommodatie
Het was een bliksemactie, de bouwcommissie kwam zes portocabins op het spoor, die dienst hadden gedaan als instructie lokaal bij Fokker op Ypenburg. Voorwaarde van ophalen was dat ze binnen 1 ½ week van het Fokker-terrein werden gehaald.
Met man en macht is er gewerkt om vergunningen te regelen, rioleringen en leidingen gegraven en er moest een zandbed komen met stelconplaten.
Maar het is gelukt: op donderdag 23 oktober 1997 on de nieuwe tennis accommodatie geplaatst worden.

Contract voor aanleg tennisbanen getekend

Op donderdag 8 januari 1998 is het contract voor de aanleg van de Canada Tenn banen ondertekend. Op 1 april begint het seizoen en moeten de banen speelklaar zijn. Volgens aannemer Groeneveldt van Oranjewoud hoeft dat geen probleem te zijn (mits de weergoden ons goed gezind zijn)
Het voltallige bestuur van de tennisvereniging, de bouwcommissie en de aannemers Groeneveldt en van der Linden van Oranjewoud woonden de feestelijke ondertekening van de aannemingsovereenkomst in de Schipluidense Dorpshoeve bij.

De bouw kon beginnen

Met vereende krachten wordt de gehele buitenkant van het clubgebouw onder handen genomen en de binnenkant ingericht zoals we wilden hebben.

Aanleg tennisbanen vordert

Met de aanleg van de Canada Tenn banen wordt begonnen. De eerste spade ging enkele dagen voor de startdatum van 1 februari 1998 al de grond in. De lichtmasten zijn inmiddels gepaatst, de banen worden uitgegraven, de drainering gelegd en de eerste (zand)laag gestort. De vier banen krijgen al snel vorm. Nu maar hopen dat mooie weer zo blijft.

Verbouwen van het clubhuis

Nu de tennisbanen aangelegd worden, wordt er gestart met de verbouwing in het clubhuis.
Op zaterdag 14 februari 1998 was de eerste werkvergadering met de verbouwers van ons clubhuis. De bouwcommissie legde de plannen voor en de club enthousiaste vrijwilligers ging meteen van start…en met succes.

Banen nog niet bespeelbaar

De aannemer heeft de banen opgeleverd, technisch gezien zijn ze dus klaar. Maar erop spelen kan medio april 1998 nog niet omdat de toplaag van de nieuwe tennisbanen nog niet hard genoeg is.
De eerste weken als het eindelijk kan, is de regen de grootste spelbreker. Er is in dit voorjaar veel regen gevallen. De banen zijn nog te nieuw, en de toplaag te zacht om snel weer een droge baan te kunnen geven. Op deze manier kunnen de banen snel beschadigd raken en dienen weer hersteld te worden.

En dan toch nog….de tennisbanen zijn klaar !!

Met ingang van zaterdag 4 april 1998 kunnen de banen bespeeld worden. Op deze dag konden ook de pasjes afgehaald worden en eventueel direct een balletje geslagen worden.

Hemelvaarttoernooi eind mei 1998

Eind mei kon er dan toch het eerste Hemelvaart toernooi op het nieuwe park gespeeld worden. 3 dagen tennis op Donderdag, Zaterdag en Zondag. Organisatie was in handen van Marleen vd Kooij
In de finale waren Hans v Leeuwen en Kitty Groenewegen te sterk voor Jack van Reissen en Rosie Waterreus. Maar Jack moest helaas meet zweepslag het ´veld´ verlaten.

Officiële opening 6 juni 1998

Na enkele jaren is het er toch van gekomen om een tennispark van de grond te krijgen.
Met dank van sponsoren, vrijwilligers en vele anderen. Op 6 juni is de officiële opening. De voorspellingen waren regen, hagel en storm. Gelukkig hadden we veel geluk en hadden we een stralende zon.
Wethouder Jan Groenewegen opende met een ballenkanon het gloednieuwe tennispark. Hierna was er een gezellige receptie met luchtkussen voor de kleinsten. Een tennisdemonstratie werd gespeeld door Roberto en Nick. Deze partijen moesten onderbroken worden vanwege het noodweer. Toch kon de barbecue doorgang vinden.

Onderhoud

Natuurlijk moeten banen onderhouden worden. Aad Kester kreeg zijn eigen container voor opslag van de benodigde spullen en (gemotoriseerde)gereedschappen.

Noodweer september

In september is zo´n beetje het hele Westland ondergelopen. Brandweer ME en crisisteams waren op kritieke punten in de weer. Maar niet bij LTC Keenenburg, daar kon een dag na de water. Maandag al weer een balletje geslagen worden.

Oefenkooi in aanbouw en tennispark opgefleurd

Eind februari 1999 ging de eerste spade de grond in voor een nieuw te bouwen oefenkooi. Vooral de jeugd kijkt uit naar dit nieuwe oefenterrein. Op 24 april 1999 werden jong en oud uitgenodigd om de boel eens te komen opfleuren met struiken, beplanting en perkgoed.  Onder leiding van de groenteman Aad werd al het moois geplant.
Bakken vol met vaste planten, dozen met perkgoed en zelfs bomen stonden klaar om gepoot te worden.

Nieuwe buitenberging

De groundsman krijgt meer ruimte voor alle benodigde materialen. Er wordt een nieuw stuk buitenberging aangebouwd.

Onderhoud blijft nodig

Bijna dagelijks, ook in de winter, is de groundsman Aad Kester te vinden op het tennispark. Reparaties aan de banen en onderhoud aan gebouw en voorraadruimte, groenvoorziening in het park. Iedere dag blijkt er weer volop werk te zijn. Gelukkig is er hulp van vrijwilligers. Aad verteld dat GOED VEGEN heel erg belangrijk is, anders krijg je ophoping dat ´s avonds vochtig wordt en ´s ochtends in de zon gaat uitharden.

Winter 2000/2001

Ook in de winter kunnen banen er heel mooi bijliggen. Dit bewijst de volgende foto.

Uitbreiding van het clubhuis

De eerste weken van 2001 is er gewerkt aan de uitbreiding van het clubhuis. Er wordt een nieuwe unit bijgeplaatst voor douche en kleedgelegenheid alsmede een nieuwe ingang. Er werden weer stelconplaten als fundering geplaatst en het leggen van de waterleiding en riolering. Ondanks de vorst en het slechte weer, is het onder leiding van Henk Kroon, toch volgens de geplande tijd gerealiseerd.

Nog een kleurtje en klaar ……

Het clubhuis heeft zijn volledige vorm gekregen en kan zowel binnen als buiten een vrolijk kleurtje krijgen. Vele handen maken licht (verf)werk.
De nieuwe entree is heel toegankelijk en mooi centraal, zie hier het resultaat in het jaar 2001