club enkel mix 2019 banner

LTC Keenenburg te diep in het glaasje gekeken?

‘Kruidig met een vleugje zoethout’. ‘Fris en fruitig als rijp zomerfruit’. ‘Fijne diepsmakende afdronk’’ . ‘Prima wijntje voor een avondje doorhalen’… Dit is slechts een greep uit de vele kreten en opmerkingen die zaterdag 29 januari tijdens de Wijnproeverij  bij de tennis over tafel ging. Wie had ooit gedacht dat er bij LTC Keenenburg zoveel wijnkenners op de tennisbaan staan.

Film gemaakt door Hans vd Putte:

47 fijnproevers namen zaterdag plaats aan de lange en sfeervol gedekte tafels in het clubgebouw van LTC. Iedereen werd ontvangen met een glaasje champagne en bijpassende amuse en toen zat de stemming er gelijk goed in. Onder de deskundige leiding van Lex Rutgers en Marleen van de Kooij passeerden in totaal negen wijnen de revue. Elke wijn werd middels powerpoint en verhaal voorzien van een inspirerende introductie over de herkomst van de druiven en begeleid door een bijpassend hapje in mediterrane sfeer. Na rollen en rondgaan in de mond, mocht de overgebleven wijn uitgespuugd worden, maar de daarvoor op tafel gezette kannen bleven opvallend leeg…wijnproeverij_2011_075_800x600

Zoals het bij een echte wijnproeverij hoort werd per wijn een proeflijst ingevuld en bestond de LTC Keenenburg top drie aan het eind van de avond uit de volgende wijnen:

1. Tenuta Albrizzi (rood) uit Italië

2. Yarden, Mount Hermon Red uit Israël

3. Mavrodaphne of Patras (dessertwijn) uit Griekenland

De wijnproeverij was één van de eerste activiteiten in het kader van Operatie Clubhuis.

Zie het fotoalbum voor nog meer foto's van deze avond.

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt daar de twee flitsende dames in de bediening; Mary van de Windt en Monique Eikelenboom, er steeds voor zorgden dat de glazen niet leeg bleven en doordat de dames Anjella Rieff en Simone Grooters,  de bijpassende hapjes verzorgden.

LTC Keenenburg wil  met de organisatie van allerlei ludieke activiteiten geld inzamelen voor het nieuwe clubhuis waarvan de bouw hopelijk halverwege dit jaar van start gaat. Deze avond heeft, naast veel plezier een totaal bedrag van 555,- euro op gebracht!

De wijnproeverij is mede mogelijk gemaakt door: Rien Waardenburg (Plus Markt Schiedam), Albert Heijn Schipluiden, Wijnlokaal van Dorp en Slijterij & Wijnhandel Berkhout.

terug naar het overzicht alle inkomsten

Clubkampioenschap Dubbel
26-aug-2019 00:00