binnenkant

helaasDe kogel is door de kerk. In de eerste bestuursvergadering van dit jaar is besloten de Clubkampioenschappen Enkel en Mix 2018 van de activiteitenkalender te schrappen.

Verder worden de openingstijden van de bar beperkt en verschijnt de nieuwsbrief nog maar eens per kwartaal.

Ok. Bovenstaande alinea is verzonnen, en dus fictie. Excuus als we je aan het schrikken hebben gemaakt. Of is bovenstaande situatie dichterbij dan we denken?

LTC Keenenburg is een actieve tennisvereniging waar veel georganiseerd wordt en waar het altijd gezellig is. De ledenpas ligt elk jaar netjes op tijd klaar, er kan competitie gespeeld worden voor wie wil, meedoen aan de clubkampioenschappen is altijd een feestje en tijdens het seizoen is er bardienst om je te voorzien van een lekker koel drankje als je de baan af komt. Banen die door de mensen van het baanonderhoud keurig elke week weer in topconditie worden gebracht.

Toch begint het vrijwilligerssysteem hier en daar te kraken. En daarom willen we als bestuur een signaal afgeven. We zijn heel blij met alle vrijwilligers die zich inzetten voor onze club. Maar veel van hen zitten in meerdere commissies en/of teams waardoor de belasting om alle taken en activiteiten goed uit te voeren hoog wordt.

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel zorgt er voor dat sommigen van hen eigenlijk zouden willen stoppen met één of twee activiteiten, maar dit niet doen omdat ze bang zijn dat activiteiten dan niet gedaan worden. Gevolg is dat zij veel ballen tegelijk in de lucht houden en hierdoor langzaam ook de zin en motivatie verliezen om zich met enthousiasme in te zetten voor de club. Als we ons vrijwilligersbestand zouden ‘ontdubbelen’ blijken we een groter tekort aan mensen te hebben dan zo op het eerste gezicht lijkt.

We maken ons zorgen. Ook het invullen van de vacature die we binnen ons bestuur hebben op dit moment blijkt een lastige opgave.

Heb je dus incidenteel of structureel een uurtje over, ben je goed in organiseren, een geboren bestuurder, allround klusser, een echte schoonmaakprins(es), inkoper, techneut, journalist of barman in hart en nieren? De club kan alle hulp goed gebruiken en we roepen iedereen dan ook op je aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je wilt helpen. En laten we met elkaar voorkomen dat de kop boven dit artikel alsnog waarheid wordt.

Openstaande vacatures:

- Meerdere mensen gevraagd voor de Toernooicommissie
- Bestuurslid onderhoud/sponsoring/bar/logistiek (takenpakket in overleg te bepalen)

Clubkampioenschap Dubbel
20-aug-2018 00:00