Meteen naar de inhoud
Home » Blog » CORONA UPDATE: Met meer versoepelingen bijna terug naar normaal

CORONA UPDATE: Met meer versoepelingen bijna terug naar normaal

Update Coronavirus 15 februari 2022

Het kabinet heeft besloten dat verdere versoepelingen mogelijk zijn. De horeca mag onder voorwaarden vanaf vrijdag 18 februari open tot 01.00 uur, een Coronatoegangsbewijs (CTB) blijft wel nodig. Vanaf 25 februari vervalt ook de verplichting voor een CTB. Dat is goed nieuws, want het betekent dat we vol vertrouwen uitkijken naar de start van het nieuwe tennis seizoen. De competities en toernooien kunnen van start, met de beleving en gezelligheid zoals we die graag zien op onze verenigingen en op tennis locaties.

Lees hier het volledig bericht van de Rijksoverheid.

Wat betekent dit voor tennis:

 • Vrij spelen en trainen buiten is toegestaan, er gelden geen restricties.
 • Voor tennissen binnen is een CTB nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje en de 1.5 meter afstand is vanaf 18 februari niet meer verplicht.
 • Cluboverstijgende wedstrijden, zoals competities en open toernooien zijn toegestaan.
 • Publiek is binnen en buiten toegestaan bij wedstrijden en trainingen. Bij binnenlocaties is een CTB (vanaf 18 jaar) verplicht. Als het aantal toeschouwers op een binnensportlocatie minder dan 500 is, dan is met een CTB een vaste zitplaats, de 1.5 meter afstand en een mondkapje niet meer nodig. Voor evenementen met meer dan 500 toeschouwers gelden andere voorwaarden.
 • Horeca op sportlocaties mag vanaf 18 februari open tot 01:00 uur (afhankelijk van de vergunning uiteraard), zowel binnen als buiten. Een CTB is nodig voor iedereen vanaf 18 jaar; een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1.5 meter afstand is dan niet meer verplicht als het totaal aantal bezoekers onder de 500 personen blijft.
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) tot 25 februari verplicht.
 • Vanaf 25 februari vervalt de CTB-verplichting.

Update Coronavirus 25 januari 2022

Het kabinet heeft besloten dat verdere versoepelingen mogelijk zijn vanaf woensdag 26 januari. De horeca en cultuursector mogen open tot 22:00 uur en officiële club overstijgende wedstrijden zijn weer toegestaan. Ook publiek is welkom bij wedstrijden en trainingen. Er gelden wel voorwaarden zoals vaste zitplaatsen en een coronatoegangsbewijs (CTB). De maatregelen zullen voor een periode van zes weken gelden, maar over drie weken is er een nieuw weegmoment.

Fijn nieuws, want nu kan ook het clubgebouw van LTC Keenenburg weer open. Middels zelfbediening kunnen leden gebruik maken van de bar. 

De huidige regels voor tennis op een rijtje:

 • Buiten en binnen tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
 • Voor tennissen binnen is een CTB nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje is verplicht bij het verplaatsen in een tennishal voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij het sporten mag het mondkapje af.
 • Club overstijgende wedstrijden, zoals competities en open toernooien zijn toegestaan.
 • Publiek is binnen en buiten toegestaan bij wedstrijden en trainingen, wel moeten volwassenen 1.5 meter afstand tot elkaar houden en een vaste zitplaats hebben. Bij binnen locaties is daarnaast een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Het clubgebouw is open tot 22:00 uur. Er gelden vaste zitplekken en een coronatoegangsbewijs bewijs is nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje is nodig bij het verplaatsen in de ruimte voor iedereen vanaf 13 jaar en er moet 1.5 meter afstand tot elkaar worden gehouden.
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht.

Lees hier het volledige bericht van de overheid over de versoepelingen en geldende maatregelen vanaf woensdag 26 januari 2022. De specifieke maatregelen voor de sport vind je hier.

Update Coronavirus 14 januari 2022

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat een aantal versoepelingen mogelijk zijn. Het aantal besmettingen is nog erg hoog, maar de ziekenhuisopnames dalen. De roep om het heropenen van de sport en andere sectoren was groot deze week. Gelukkig heeft het kabinet hier gehoor aan gegeven. Sporten buiten en binnen mag weer voor iedereen. Voor binnensporten hebben volwassenen wel een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Onderlinge wedstrijden op de club zijn ook weer toegestaan, nog wel zonder publiek. De horeca blijft gesloten. De versoepelingen gaan zaterdag 15 januari in. Alle andere maatregelen blijven gelden tot en met 25 januari. Dan bekijkt het kabinet of de huidige maatregelen verder versoepeld kunnen worden.

Goed nieuws dus. Tennissen kan weer volop, ook dubbelen mag weer. Afgelopen dinsdag deed de KNLTB samen met NOC*NSF en andere sportorganisaties een oproep om sportlocaties verder te openen. Sport en bewegen is van groot belang om fysiek en mentaal fitter en gezonder te leven. Juist nu, tijdens deze coronapandemie is het van groot belang om meer weerstand op te bouwen. We zijn blij dat de sportsector nu wordt gezien als essentiële dienstverlening, zodat de deuren van sportaanbieders open gaan en ook blijven. Iedereen kan weer sporten.

Wat betekent dit voor tennis:

 • Buiten en binnen tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
 • Voor tennissen binnen is een CTB nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje wordt geadviseerd bij het verplaatsen in een tennishal voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij het sporten mag het mondkapje af.
 • Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek.
 • Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan. Voor topsport geldt een uitzondering.
 • Horeca op sportlocaties blijft gesloten; een afhaalloket blijft mogelijk
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht

Lees hier het volledige bericht van de overheid over de versoepelingen en geldende maatregelen vanaf zaterdag 15 januari 2022. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/01/14/persconferentie-14-januari-2022

Update Coronavirus 22 december 2021

Wij ontvingen vanmorgen van de KNLTB het volgende bericht:

Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond gewijzigd en aangescherpt. De Vereniging van Sport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg gisteren met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan. Dat heeft ook consequenties voor trainingen.
Jammer, want tennis buiten kan veilig op 1.5 meter afstand. Wat mag wel?

Tennisverenigingen mogen open mogen blijven van 5 tot 17 uur. Tennis buiten mag.

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag van tweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
 • Competities en toernooien worden per direct stilgelegd. 
 • Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.

Voor meer informatie zie KNLTB.nl

We hopen op jullie begrip en blijven duimen voor betere tijden.

Ondanks alles wensen wij jullie hele fijne feestdagen en een heel mooi 2022. Blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

Het Bestuur

Update Coronavirus  21 december 2021

Het kabinet en het OMT maken zich grote zorgen om de snelle verspreiding van de omikron variant van het coronavirus. Om de verspreiding van het virus te vertragen heeft het kabinet vanaf zondag 19 december 5.00 uur een harde lockdown ingesteld. Bijna alle sectoren zijn gesloten behalve essentiële winkels en apotheken. Ook binnensportlocaties moeten sluiten. Buiten sporten blijft mogelijk van 05.00 tot 17 uur. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

Voor meer informatie zie Rijksoverheid.nl

Sporten mag
We zijn blij dat sporten nog mogelijk blijft. Bewegen is juist gezond, het draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

Dat betekent dat tennisverenigingen open mogen blijven van 5 tot 17 uur. Tennis buiten mag.

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee groepen (koppels) moeten elkaar voldoende afstand geven. Dubbelen is ook mogelijk als spelers 1.5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baanhelft. De groepen mogen niet gemengd worden.

N.B. De KNLTB heeft intensief contact gehad met NOC*NSF en VWS en bovenstaand advies is in afstemming met deze partijen tot stand gekomen. Neem je verantwoordelijkheid en gebruik je gezonde verstand, geef elkaar de ruimte.

 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
 • Competities en toernooien worden per direct stilgelegd. 
 • Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.

Voor meer informatie zie KNLTB.nl

We hopen op jullie begrip en blijven duimen voor betere tijden.

Ondanks alles wensen wij jullie hele fijne feestdagen en een heel mooi 2022. Blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

Het Bestuur

Update Coronavirus  26 november 2021

Het aantal coronabesmettingen is hard gestegen en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom besloten dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Vanaf zondag 28 november geldt een ’avondlockdown’ voor verschillende sectoren, ook voor de amateursport. Tennissen mag dan tot 17.00 uur. Daarna moeten buitensport en binnensportlocaties worden gesloten, ook de horeca.

De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

Dit houdt ook in dat er na 17.00 uur geen tennislessen meer gegeven mogen worden. Het park gaat namelijk op slot. De tennisschool zal hierover zijn cursisten nog nader informeren.

Op de dag blijft er volop de mogelijkheid om te komen tennissen. We willen jullie dan ook stimuleren om hier, als je kunt, zoveel mogelijk gebruik van te maken. Want: sporten en bewegen is gezond en verbetert de weerstand.

Voor meer informatie: Corona Update: Avondlockdown, tennis en padel mogelijk tot 17 uur | Corona (knltb.nl)

We hopen op jullie begrip en duimen voor betere tijden.

Blijf gezond allemaal.
Het Bestuur

Update Coronavirus 18 juni 2021

Het kabinet heeft vanavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat de volgende stappen van het openingsplan vanaf zaterdag 26 juni kunnen worden gezet. Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor volwassenen zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Publiek is weer welkom bij amateurwedstrijden en trainingen. De horeca op sportlocaties mag onder voorwaarden ruimer en langer open.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat deze zomer officiële toernooien en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen voor alle leeftijden weer mogelijk zijn. Ook het organiseren van een Toss, Laddercompetitie of clubkampioenschapen is mogelijk voor jeugd en volwassenen.
Toeschouwers zijn welkom, wel moeten volwassenen 1.5 meter afstand tot elkaar houden. Ouders mogen dus blijven kijken bij hun kinderen, clubgenoten kunnen elkaar aanmoedigen en liefhebbers van tennis en padel kunnen wedstrijden bezoeken. Het clubleven kan weer tot bloei komen.

Terrassen en clubhuizen op sportlocaties mogen vanaf 26 juni open volgens reguliere openingstijden. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat tafels en stoelen ver genoeg van elkaar af moeten staan. Registratie en checkgesprek blijven verplicht. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

Update Coronavirus 28 mei 2021

Het kabinet heeft vanavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat ‘stap 3’ van het openingsplan van het kabinet vanaf zaterdag 5 juni kan worden gezet. Ook de horeca op sportlocaties binnen mag onder voorwaarden open.

Publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog niet toegestaan. Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Terrassen op sportlocaties mochten al open tot 20.00 uur, nu kan je vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje drinken of een hapje eten tot 22.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals zitplaatsen en max. 50 personen op een terras of in het clubhuis (exclusief personeel). Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel.

Kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden.

Update Coronavirus 17 mei 2021

Het is (eindelijk) zo ver….
De terrassen bij sportverenigingen mogen vanaf woensdag 19 mei weer open. 
Omdat we voor nu alleen open mogen tussen 06.00 ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds, kiezen we er voor voorlopig alleen koffie en thee te verkopen. Maar wat maakt het uit? We kunnen weer op het terras zitten en na afloop van ons potje tennis even lekker bijpraten en de laatste tennisroddels doornemen!
 
Hoe gaat het in zijn werk?
Er gelden dezelfde regels als in de horeca. Maximaal 50 personen op het terras, maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit personen zijn uit hetzelfde huishouden.
In het algemeen geldt natuurlijk:

 • Bij klachten blijf je thuis
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was vaak je handen!

Zelf service
Het is de bedoeling dat je zelf binnen koffie en thee haalt en direct contactloos afrekent bij de kassa met je KNLTB pas of via PIN. Het is TAKE-AWAY, dus we werken uitsluitend met disposables. (staan bij het koffieapparaat). Het is niet toegestaan je koffie of thee binnen op te drinken.

Gooi na gebruik de bekers en roerstaafjes svp in een van de prullenbakken en maak je tafel schoon. Zo blijft het voor iedereen leuk, want er is overdag uiteraard geen bardienst. Iedereen heeft vanaf 19 mei met zijn of haar ledenpas ook weer toegang tot de kantine.

We hopen dat dit een eerste stap is naar volledige opening van het terras en hopelijk ook de kantine. Wie droomt er niet van om na het tennissen ’s avonds met elkaar nog gezellig een biertje, wijntje of bitterbal te kunnen nuttigen. Uiteraard dan weer met reguliere bardiensten. Zodra het zover is, volgt meer informatie van de barcommissie.

Update Coronavirus 23 maart 2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven t/m 20 april. Tennis met 4 personen op een baan buiten blijft toegestaan, maar clubhuizen, kleedkamers blijven gesloten en wedstrijden spelen is verboden. De avondklok gaat vanaf 31 maart een uur later in, vanaf 22 uur. Dit betekent dat tennis in de avond langer mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 22.00 uur thuis bent.

Specifiek voor LTC Keenenburg geldt het volgende;

 • Afhangen tot 21:30
 • Lampen gaan daarna uit
 • Afsluiters om 21:30 uur afsluiten zodat iedereen op tijd thuis is

Update Coronavirus 23 januari 2021

Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd.
Om het aantal contacten tussen mensen te verminderen en besmettingen te voorkomen, moeten we ’s avonds thuisblijven. Vanaf zaterdag 23 januari geldt daarom een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur. Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

 • De avondklok geldt voor alle leeftijden
 • De regels voor de groepsgrootte bij volwassenen (max. 2 personen, dus enkelspel) en jeugd (onbeperkt) blijven ongewijzigd
 • De avondklok gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 9 februari
 • De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht

Specifiek voor LTC Keenenburg hebben we het volgende besloten;

 • Afhangen tot 20:30
 • Lampen gaan daarna uit
 • Afsluiters om 20:30 uur afsluiten zodat iedereen op tijd thuis is

Check hier het volledige bericht van de Rijksoverheid over de avondklok.

Update Coronavirus 15 december 2020

Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.
De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari.
Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis?

 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. 
 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten. 
 • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal. 
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht. Toiletten zijn open (ingang via achterste toegangsdeur)

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

Update Coronavirus 17 november 2020

Het kabinet heeft dinsdagavond bevestigd dat de extra maatregelen van de afgelopen 2 weken vervallen vanaf donderdag 19 november. Dat betekent dat de maatregelen zoals bekend gemaakt op 13 oktober weer gaan gelden: sportkantines blijven gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is 4 personen. Dubbelen en trainen met maximaal 4 spelers per baan is weer toegestaan.

dubbelen mag weer

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben effect, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt. Maar de cijfers zijn nog niet op een niveau om de maatregelen verder te versoepelen. De ‘gedeeltelijke lockdown’ en de maatregelen van 13 oktober blijven daarom van kracht tot half december. Begin december maakt het kabinet opnieuw de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. 
We zijn blij dat sporten nog steeds kan, want bewegen is gezond. Dat draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.
Houd daarbij altijd de basisregels in acht, houd 1.5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je testen.

Wat betekent dit voor tennis vanaf donderdag 19 november?

 • Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan.
 • Vrij tennissen en trainen is mogelijk, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
 • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
 • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler
 • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.
 • Toiletten zijn open (ingang via achterste toegangsdeur).
 • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.

Bij LTC Keenenburg wordt veel gedubbeld. We zijn blij dat dit vanaf donderdag weer mogelijk is.

Update Coronavirus 4 november 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis en padel. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis en padel kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.
De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.
Zie verder het bericht op de website van de KNLTB

Lesbanen:
Het kan zijn dat je soms twee lesbanen ziet. Deze extra lesbaan is tijdelijk, en heeft met bovenstaande maatregel te maken.

Update Coronavirus 14 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Wat betekent dit voor tennis?

We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing:

 • De KNLTB Competitie 2020 is per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.
 • Reguliere open toernooien kunnen niet doorgaan.
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
 • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer want lessen mag). Dus dubbelspel mag waarbij geldt geldt; geen fysiek contact, houd altijd minimaal 1.5 meter afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Toiletten zijn open.
 • Publiek is niet toegestaan.

De volgende activiteiten zijn per direct gestopt: of zullen niet gestart worden:

 • Laddercompetitie
 • KNLTB Competitie 2020
 • Open toernooi

Update Coronavirus 30 september 2020

Het kabinet treft opnieuw landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Dat zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle. Gelukkig kunnen we blijven tennissen, zolang het weer het toelaat. Ook in wedstrijdverband, alleen zonder publiek en de sportkantines en clubhuizen (met uitzondering van toiletten en kleedkamers) zijn gesloten. Wat betekent dit voor de competities, toernooien en het vrij spelen bij LTC Keenenburg?

Publiek is vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur bij sportwedstrijden niet meer toegestaan en sportkantines moeten sluiten. Dit geldt voor alle horeca op of in een sportgelegenheid. Kleedkamers en toiletten mogen open blijven. Het is de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen, de training of een wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat. Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing. 

Competitie
Vooralsnog zal de competitie doorgaan. De VCL’s sturen een e-mail naar de teamcaptains met informatie over de maatregelen en aanpassingen.

Voor vrij spelen graag rekening houden met:

 • Op maandagavond 5 oktober zijn er twee banen van 19.00 tot 20.00 uur bezet voor competitie
 • Op vrijdagavond kan tijdens de competitie pas vanaf 21:00 uur op twee banen vrij gespeeld worden.

Open Toernooi 
Vooralsnog gaat dit door. Voor meer informatie wordt rechtstreeks contact opgenomen met de inschreven deelnemers

Laddercompetitie 
De laddercompetitie kan door blijven gaan. In de praktijk betekent dit wel dat je na afloop van de wedstrijd het sportpark gelijk verlaat. Afhangen is verplicht. 

Vrijspelen
Vrijspelen is mogelijk zoals je gewend bent. Afhangen is verplicht en na het vrijspelen moet je het sportpark direct verlaten.

Bardiensten
De bardiensten komen te vervallen nu de kantine gesloten is. Zolang deze maatregel van kracht blijft hoeft iedereen die zich heeft opgegeven voor een bardienst, deze niet te draaien.

Algemene regels

 • Tennissen mag, maar na het tennissen gelijk naar huis
 • Kantine blijft tot nader order gesloten
 • Kleedkamers en toiletten zijn open 
 • Ingang kleedkamers via tweede deur aan de achterkant. 
 • De kantine kan niet gebruikt worden als wacht / schuilruimte

Helaas hebben we de volgende activiteiten geannuleerd

Het bestuur heeft besloten dat de volgende activiteiten niet door kunnen gaan:

 • ALV 2020
 • Tossen. De eerste Toss avond stond gepland op donderdag 1 oktober
 • Pubquiz
 • Kerstdiner

Update Coronavirus 24 augustus 2020

tennis racket balls

De komende weken staan er weer wat  activiteiten op de LTC-kalender. We zijn blij dat dit door kan gaan. Zo starten we deze week met de clubkampioenschappen Dubbel. Op 15 september wordt het Prinsesjes Toernooi weer gespeeld. Tevens start binnenkort de najaarscompetitie. Dit betekent dat er weer meer mensen op het park komen.

Helaas lijkt het Coronavirus niet met vakantie te zijn. Zoals we inmiddels gewend zijn, moeten we ons aan een aantal regels houden. We zijn blij dat de activiteiten, onder de huidige omstandigheden,  toch doorgaan op ons park. Uiteraard houden we vast aan deze regels.
Via deze update willen we iedereen hieraan herinneren.


In het algemeen geldt:

 • Bij klachten blijf je thuis en meld je af bij de organisatie
 • Schud geen handen en geef geen ‘high fives’
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was vaak je handen en gebruik de aanwezige desinfectiemiddelen
 • Betalen alleen met PIN, niet met KNLTB-pas
 • We adviseren iedereen thuis te douchen.

Registratie van bezoekers
Bezoekers en onze supporters zijn welkom op het park. Deze dienen zich te registreren bij de organisatie van de activiteit. Voor de komende week is hiervoor de Toernooicommissie het aanspreekpunt. Uiteraard verwerken we deze gegevens alleen t.b.v. van eventueel contactonderzoek van de GGD.

Protocol terras en kantine LTC Keenenburg
Zoals al eerder gecommuniceerd is er een protocol voor het terras en de kantine opgesteld. Dit protocol  is nog steeds actueel. Aanvullende informatie  is te vinden  op de website, via onderstaande link.
Lees het volledige protocol op de website

Aandachtspunten voor barmedewerkers
Ook voor barmedewerkers heeft de barcommissie een handig overzicht met aandachtspunten geschreven. Dit overzicht ligt achter de bar. Ook is de informatie terug te vinden op onze website.
Lees hier alle aandachtspunten voor barmedewerkers.

We hebben al die tijd met elkaar de Corona maatregelen goed opgevolgd op onze vereniging, waardoor we nog steeds genieten van het mooie tennisspel. Dus laten we hier vooral alert op blijven, zeker nu het weer drukker wordt op het park en in de kantine.  En elkaar blijven aanspreken als we het weer even niet meer weten.  Met de gezelligheid van het toernooi vergeten we snel de 1,5 meter afstand aan te houden.  We moeten het met elkaar doen.

We blijven dit ook de komende tijd volhouden. Zo kunnen we met elkaar de regels op een prettige manier naleven en voorkomen we verwarring.

Met sportieve groet,
Bestuur LTC Keenenburg


Update Coronavirus 17 juni 2020

Kantine en terras weer open

Premier Rutte sprak het verlossende woord tijdens de laatste corona persconferentie op woensdag 17 juni. Sportkantines en terrassen mogen vanaf woensdag 1 juli weer open. Goed nieuws, het is toch wel zo gezellig om na het tennissen nog een drankje te doen op het terras of in de kantine.
Zoals we inmiddels gewend zijn, moeten we ons aan een aantal regels houden. De barcommissie is druk geweest en heeft een protocol geschreven voor terras en kantine, en een lijst met aandachtspunten voor barmedewerkers.
In het algemeen geldt natuurlijk:

 • Bij klachten blijf je thuis;
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was vaak je handen!

Update Coronavirus 20 mei 2020

Dubbelen mag weer, terras en clubhuis blijven nog gesloten
Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen.
Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij vrij spelen is toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september.

In het kort de verandering
– Vanaf nu mag je weer dubbelen
– Clubhuis en terras blijven gesloten
– De overige regels blijven gelden, zoals online afhangen verplicht, zie eerdere bericht hieronder

Het bestuur van LTC Keenenburg vergadert eind mei en zal dan bekijken wat de mogelijkheden zijn vanaf begin juni. 

Met sportieve groet,
Bestuur LTC Keenenburg

Update Coronavirus 10 mei 2020

Volwassenen mogen vanaf maandag 11 mei weer de baan op
Een zucht van verlichting en meteen veel activiteit bij ons als bestuur, toen premier Rutte op 6 mei bekend maakte dat vanaf 11 mei ook de seniorleden de baan weer op mogen.
Als bestuur houden we ons aan de maatregelen van de KNLTB. Het protocol van de KNLTB waarin de voorwaarden staan waaronder wij weer mogen spelen is als volgt:

 • Iedereen moet digitaal via de KNLTB clubapp een baan reserveren. Dit kan twee dagen van tevoren. Voor enkelspel is dit 30 minuten en voor *dubbelspel 45 minuten.
 • Volwassenen van 19 jaar en ouder mogen alleen een baan reserveren voor 1 op 1 vrij spelen.

*Let op: 2 op 2 vrij spelen (dubbelspel) is alleen mogelijk met personen uit hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen.

 • Voor de handleiding en het downloaden van de KNLTB ClubApp zie het bericht over de ClubApp
 • Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn, zonder reservering van een baan.
 • Spelers zijn alleen welkom op de vereniging op het tijdstip dat ze een baan gereserveerd hebben en/of training hebben
 • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek. Neem ook je eigen ballen mee om te tennissen (markeer deze ballen).
 • Het clubhuis is alleen open voor gebruik van het toilet (gebruik hiervoor de laatste buitendeur aan de achterkant van de kantine, dan hoef je niet door de kantine)
 • Kantine, terras en kleedkamers zijn gesloten.

We zijn erg blij dat we weer kunnen spelen. Voor nu houdt dat in: een partijtje spelen en daarna weer naar huis.
Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat de openstelling voor senioren direct weer moet worden beëindigd indien:

 • Leden zich niet strikt aan de hygiëne-maatregelen en de anderhalve meter regel van de overheid houden en er meer dan 30 personen op het park aanwezig zijn. (dit met uitzondering van de openingstijden van het Kickertje). De gemeente kan hier ook op handhaven.

Vervolg
Het bestuur bekijkt voor 1 juni opnieuw of verruiming mogelijk is. Dit hangt natuurlijk af van de situatie in Nederland t.a.v. het Corona-virus. Dus houd de website, KNLTB ClubApp en mailings in de gaten.
Met elkaar moeten we het doen. Dus we vertrouwen op ieders individuele verantwoordelijkheid om zich te houden aan de geldende algemene Corona-maatregelen en de voorwaarden van de KNLTB, zoals deze hier zijn genoemd.

Heel veel speelplezier!
Stapje voor stapje!!
Het bestuur

Update Coronavirus 24 april 2020

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april; de overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei. Wat betekent dit voor onze vereniging:

 • we mogen beperkt open voor tennissen en lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar;
 • voor senioren is het nog steeds niet mogelijk is om te tennissen;  
 • de KNLTB verplaatst de voorjaarscompetitie naar het najaar;
 • en de KNLTB maakt scenario’s en toolkits voor het sporten in 1.5 meter samenleving.

Wat versoepeling van de maatregelen voor de jeugd t/m 18 jaar in de praktijk betekent voor onze vereniging wordt op dit moment uitgewerkt door het bestuur. De KNLTB en de gemeente Midden-Delfland komen naar verwachting dit weekend en begin volgende week met aanvullende informatie. Gemeenten hebben de taak gekregen afspraken te maken met de verschillende sportverenigingen om het georganiseerd sporten van jeugd t/m 18 jaar mogelijk te maken. Op basis van de informatie van de KNLTB en de gemeente hopen wij jullie komende week verder te kunnen informeren.

De jeugdleden die tennislessen volgen, hebben inmiddels een mail ontvangen van de tennisschool &Tennis Academy met meer informatie.

Het gaat langzaam de goede kant op. Stapje voor stapje komen we steeds een stukje verder in deze onzekere tijden. We hopen jullie snel meer positief nieuws te melden. Blijf gezond allemaal en hopelijk tot snel.

Bestuur LTC Keenenburg 

Update 1 april 2020

Maatregelen verlengd: sportclubs blijven dicht t/m 28 april
Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd. Scholen, horeca en sportclubs moeten t/m 28 april dicht blijven om verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit is een enorme teleurstelling voor ons allemaal. Hieronder lees je de laatste update .

Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Daarom mogen er t/m 28 april geen georganiseerde sportactiviteiten plaatsvinden, ook niet in kleine groepen. We realiseren ons dat tennis bij uitstek een sport is die je op veilige afstand van elkaar kan uitoefenen, maar trekken één lijn met alle sporten en volgen de maatregelen van de regering t.a.v. sluiting van sportclubs, dus ook tennisparken blijven gesloten en tennis en padelactiviteiten mogen er niet plaatsvinden om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.

Voor alle vragen over vrij tennissen, trainingen, baanonderhoud, contributies en financiële tegemoetkomingen, , kijk op www.centrecourt.nl bij de veel gestelde vragen.

Competities
De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Zoals velen van jullie misschien hebben gehoord is onze wethouder Horlings aan het Coronavirus overleden. Dit is een behoorlijke schok en het komt dan opeens heel dicht bij. 

Update 24 maart 2020

Nieuwe maatregelen tegen het coronavirus
Het kabinet heeft in de strijd tegen het coronavirus nieuwe maatregelen getroffen. Voor sportclubs geldt nog steeds dat ze gesloten zijn t/m 6 april. Bijeenkomsten en evenementen zijn nu verboden tot 1 juni. Wat de nieuwe maatregelen precies betekenen voor de sport is niet helemaal duidelijk.
De KNLTB kan dan ook nog niet precies zeggen wat de consequenties van de aangescherpte maatregelen zijn voor tennis en de start van de competities. Vandaag probeert de KNLTB hierover duidelijkheid te krijgen in nauw overleg met NOC*NSF en VWS. De KNLTB geeft aan altijd te handelen in het belang van de gezondheid van leden en de tijd nemen om de gevolgen te overzien en de juiste beslissingen te nemen.

Houd afstand en blijf gezond,
Bestuur LTC Keenenburg

Update 15 maart 2020

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf vandaag 18.00 uur en gelden t/m 6 april.

De KNLTB roept daarom alle tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen. We adviseren tennisscholen en commerciële tenniscentra ook gevolg te geven aan deze oproep. De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie. We zullen ons de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan.

Het bestuur van LTC Keenenburg neemt dit advies over en sluit de accommodatie en tennisbanen t/m 6 april. Verder is er nauw contact m.b.t. de buitenschoolse opvang van ’t Kickertje.

Zorg goed voor elkaar in deze onzekere tijden en we hopen elkaar weer snel op onze tennisbanen te zien.

Met sportieve groet,
Bestuur LTC Keenenburg

13 maart 2020

De Nederlandse regering heeft nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.
De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Tevens roept het Oranje Fonds alle deelnemende organisaties aan om hun NLdoet activiteiten uit te stellen.

Het bestuur van LTC Keenenburg volgt dit advies. Dit betekend voor LTC Keenenburg het volgende:
Onderstaande activiteiten zijn afgelast:

 • NLdoet
 • Algemene Ledenvergadering (ALV)
 • Thematraining dubbelspel
 • Instroomtraining jeugd
 • SG Training & Coaching Open Weekend toernooi

Onderstaande activiteiten blijven mogelijk:
– Tennislessen tot maximaal 4 personen blijft mogelijk. Bij twijfel neem contact op met de trainer
– Accommodatie en tennisbanen blijven tot nader orde gewoon open. Vrij tennissen is dus mogelijk.

Deze afgelasten gelden tot en met 31 maart of tot wanneer er nieuwe richtlijnen zijn. Het bestuur houdt de situatie in de gaten en houdt u op de hoogte. De volgende bestuursvergadering is 6 april waarna we opnieuw communiceren over de situatie of eerder wanneer nodig.

Met sportieve groet,
Bestuur LTC Keenenburg