Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Padelbanen in de krant

Padelbanen in de krant

In de Schakel Midden-Delfland van donderdag 20 oktober 2022 staat het onderstaande artikel van Gemma van Winden-Tetteroo.

Padelbanen voor LTC Keenenburg

do 20 okt, 11:50

Tennisvereniging LTC Keenenburg mocht onlangs het 30-jarig jubileum vieren op feestelijke wijze. Die festiviteiten zijn nauwelijks achter de rug of er staat alweer iets nieuws op het programma: de aanleg van twee padelbanen.

Gemma van Winden-Tetteroo

De heipalen liggen klaar bij LTC Keenenburg. (Foto: GvW-T)

Padel is in de jaren ’60 ontstaan in Mexico en het is kennelijk vooral in Spaanstalige landen heel populair. Inmiddels zijn er ook vele tennisverenigingen in Nederland die padel aanbieden. Bij LTC Keenenburg in Schipluiden worden deze week de heipalen de grond in geslagen voor de aanleg van twee padelbanen. Padel is een combinatie van tennis, squash en beachbal, zo leert internet ons. Je speelt het in dubbelteams en volgens de tennisregels. Het veld is kleiner, omgeven door een hek en doorgaans ook door glazen wanden. De bal wordt geslagen en komt steeds weer terug op het veld. Hoe de banen er bij LTC Keenenburg uit gaan zien, wordt dus in de nabije toekomst duidelijk.