Protocol terras en kantine LTC Keenenburg

Zoals we inmiddels gewend zijn, moeten we ons aan een aantal regels houden. De barcommissie is druk geweest en heeft een protocol geschreven voor terras en kantine.

Net als in de horeca hebben leden die in de kantine wat willen drinken een reservering nodig. Deze reservering is daarom gekoppeld aan de baanreservering. Zo is een baanreservering ook meteen een reservering voor de kantine.

In het algemeen geldt natuurlijk:

• Bij klachten blijf je thuis
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaak je handen!

Routing van en naar de bar

• Ingang via de eerste deur, waar de waterkraan hangt
  • Bestellingen worden geplaatst bij de pinautomaat. Daar komt een plexiglas-scherm te staan.
  • Betalingen uitsluitend met pin, dus ook geen betaling met KNLTB-pas
  • De barmedewerker rekent de bestelling eerst af, maakt de bestelling gereed en zet de bestelling op een dienblad neer bij de biertap. Daar kan de bestelling opgehaald worden.
  • Het dienblad met de vuile vaat aan het begin van de bar (bij de doorgang) neerzetten.
  • Uitgang is de 2e deur. (die bij het begin van de bar)
  • Voor alleen toiletbezoek kan gebruik gemaakt worden van de derde deur als ingang en ook weer de 2e deur als uitgang. Zo voorkomen we dat mensen elkaar kruisen.
  • De looplijnen en wachtstrepen voor bestellingen bij de bar zullen op de vloer aangegeven worden.
  • Zorg er voor dat zoveel mogelijk één persoon per tafel de bestelling doet aan de bar.

Inrichting terras

• De kleine vierkante tafels worden tegen elkaar aangezet en er komen 4 stoelen omheen. De plaatsen van deze tafels worden met kalklijnen gemarkeerd zodat zichtbaar is dat stoelen en tafels niet verzet mogen worden
  • De biertafels en loungebanken kunnen ook gebruikt worden, maar wederom voor maximaal 4 personen en met 1,5 meter afstand
  • Bidons vullen uitsluitend bij het tappunt buiten

Inrichting kantine

• Hier kunnen de 3 grote vierkante tafels en de 2 hoge statafels gebruikt worden voor maximaal 4 personen en de kleine ronde houten statafel voor 2 personen. Ook een deel van de grote lange tafel kan gebruikt worden; daar waar niet in de rij gewacht wordt voor bestellingen.
  • Alle barkrukken worden weggehaald, er mag niemand aan de bar staan of hangen.
  • Zowel voor het terras als de kantine geldt: alleen zitplaatsen, geen staanplaatsen.

Extra hygiëne maatregelen

• Bij de bar waar de bestellingen worden gedaan komt een dispenser te staan voor het desinfecteren van de handen
  • Op de toiletten worden wc-brilreinigers geplaatst
  • Op verschillende plekken komen schoonmaakdoekjes voor de tafels te liggen

Bardiensten

• Vanaf 1 juli moeten alle leden zich voor 1 bardienst inschrijven.
  • Aandachtspunten: Handhygiëne, glazen worden niet gespoeld, maar uitsluitend in de glazen-afwasmachine gewassen, alle overige vaat gaat direct in de grote afwasmachine in de keuken. Niets wordt twee keer gebruikt.
  • Voor mensen die dat prettig vinden, zijn mondkapjes aanwezig.
  • Er wordt geen frituur aangeboden; ook geen nootjes in de bekende glazen. Wel worden er voorverpakte zoutjes verkocht.
  • Bij de bar komen lijsten te hangen wie wanneer bardienst heeft. Als de bardienst niet op komt dagen, is de bar gesloten. Een ieder zal zich dus goed aan de afspraken moeten houden, anders dupeer je de anderen.
  • De bardienst maakt de tafels, zowel binnen als buiten, tussendoor extra schoon
  • Een lijst met aandachtspunten voor het draaien van bardiensten worden zichtbaar opgehangen en neergelegd voor barmedewerkers.
  • Overdag en in het weekend, als er geen bardienst is, kan men alleen koffie en thee gebruiken. Vanuit iedere reservering (groep die zojuist getennist heeft) wordt dan 1 lid aangewezen die de bardienst voor die tafel verzorgt. Dit alles uiteraard volgens de geldende hygiëneregels voor de bardienst en de regels van het afrekenen.

Lees hier alle aandachtspunten voor barmedewerkers.

De eerste weken is wekelijks overleg met de barcommissie om te zien of alles goed verloopt zodat er indien nodig bijgestuurd kan worden. Mocht je vragen hebben, of handige tips, laat het dan weten via barcommissie @ ltckeenenburg.nl