Onze padelbanen

Bij LTC Keenenburg in Schipluiden zijn vanaf oktober 2022 de heipalen de grond in geslagen voor de aanleg van 2 padelbanen. De Padelbanen zijn ingebruik genomen op 21-05-2023.

   

 

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachbal, zo leert internet ons. Je speelt het altijd in dubbelteams en de spelregels zijn bijna zoals de tennisregels. Het veld is kleiner, omgeven door een hek en doorgaans ook door glazen wanden. De bal gaat telkens weer anders, en net als je denkt verslagen te zijn, krijg je onverwacht toch weer een tweede kans, bijvoorbeeld door hulp van de wanden. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen.

Padel is in de jaren ’60 ontstaan in Mexico en het is kennelijk vooral in Spaanstalige landen heel populair. Inmiddels zijn er ook vele tennisverenigingen in Nederland die padel aanbieden.

Ben je al nieuwsgierig en wil je meer weten over padel? Kijk dan op onderstaande website voor heel veel informatie en spelregels of bekijk de instructievideo's.

https://www.nlpadel.nl

https://www.nlpadel.nl/alles-over-padel/ontdek-padel/wat-is-padel/padel-instructievideos/