Onze Advantage RedCourt tennisbanen

Wat is Advantage RedCourt?

Advantage RedCourt is hét nieuwste type tennisbaan in Nederland. Met de speltechnische eigenschappen van een gravelbaan en de voordelen van een all-weather baan is deze tennisbaan zeer interessant voor elke liefhebber van de tennissport.

De gravelbaan is als uitgangspunt gehanteerd bij de ontwikkeling van Advantage RedCourt. Draaien, keren en glijden zijn belangrijke aspecten in de tennissport. Andere baansoorten hebben de eigenschappen van gravel nooit geheel kunnen evenaren. Met Advantage RedCourt is er nu een product op de markt dat de speeleigenschappen van gravel heeft en dat, in tegenstelling tot gravel, het gehele jaar bespeelbaar is.

Advantage RedCourt is een tennisbaanconstructie die de speeleigenschappen en uitstraling heeft van een gravel tennisbaan maar de voordelen biedt van een all-weather baan.

Materiaalgebruik
Advantage RedCourt kenmerkt zich door het gebruik van een gravelkleurige stabiliteitsmat die na installatie wordt ingestrooid met speciaal ontwikkeld Advantage RedCourt-infill. Het unieke aan dit materiaal is dat er ondanks de fijne samenstelling geen stofdeeltjes in zitten die de waterdoorlatendheid negatief zouden kunnen beïnvloeden. De stabiliteitsmat en het unieke infill-materiaal zorgen samen voor een perfecte tennisvloer met optimale spel- en bewegingseigenschappen. En dankzij het gebruik van weersongevoelige materialen kunt u ook nog eens het hele jaar door op de Advantage RedCourt banen spelen.

Gebruiksadviezen Advantage RedCourt

Gebruik

  • Nooit de banen betreden met schoeisel voorzien van ijzeren noppen of uitsteeksels.
  • Zorg er voor dat het schoeisel te allen tijde vrij is van modder of ander vuil.
  • Tennisbanen uitsluitend betreden via de toegangspoorten. (waar matten liggen)
  • De banen dienen na iedere speelronde geveegd te worden met een bezem. Met een aparte rolveger kunt u de belijning borstelen zodat deze beter zichtbaar blijft.
  • Vermijd smeltplekken in de stabiliteitsmat als gevolg van sigaretten, vuur en andere hete voorwerpen. (Dus niet roken op of nabij de tennisbanen)
  • Glaswerk is op de banen niet toegestaan.
  • Houdt de banen zorgvuldig vrij van kauwgom, papier, stenen, bladeren etc.
  • Mochten er op de banen onvolkomenheden of beschadigingen voorkomen, geef dit dan direct door aan de groundsman (Ruud Kersbergen) Dit geldt ook voor plaatsen waar onvoldoende infillmateriaal aanwezig is.

Winter periode
De winter, en de daar bij behorende vorst, is in het land. Zoals jullie inmiddels weten mogen de banen bij (nacht) vorst en/of dooi niet betreden worden. Een uitzondering is de tennisschool die, in het geval van nachtvorst, na overleg met de Groundsman, in de namiddag en avond les kunnen geven.

Het is lastig om na een vorstperiode te bepalen of er gespeeld mag worden. Dit is afhankelijk van de lengte- en heftigheid van de vorst periode. In dit geval zal de Groundsman bepalen wanneer de banen weer bespeeld mogen worden.
Dit wordt, in de winterperiode, rechts op de website aangegeven met behulp van de volgende logo’s:

   

banen bespeelbaar   /  banen niet bespeelbaar

In het downloadgedeelte van deze website is een uitgebreidere versie te downloaden: "Onderhoud en Gebruiksadviezen Advantage RedCourt"

Veel speelplezier
Het onderhoudsteam