Vertrouwenscontactpersoon voor LTC Keenenburg

Om grensoverschrijdend gedrag bij tennisverenigingen zo veel mogelijk te voorkomen en te bestrijden, adviseert de KNLTB verenigingen een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan te wijzen. Bij LTC Keenenburg is dat Tineke van den Berg. Zij is het centrale aanspreekpunt op de club waar alle leden terecht kunnen met vragen of voor advies over een ongewenste situatie op de club.

‘Ik heb hier via de KNLTB een cursus voor gevolgd en vind het goed dat onze vereniging het belangrijk vindt een Vertrouwenscontactpersoon te hebben’, zegt Tineke. ‘Als Vertrouwenscontactpersoon bied ik een luisterend oor en zoek ik samen met de degene die bij mij aanklopt naar wat een mogelijke oplossing kan zijn. Dit kan zijn door het bestuur op de hoogte te stellen, of bijvoorbeeld om advies te vragen bij een externe organisatie als de KNLTB.

 Op de vraag met wat voor soort situaties je bij Tineke terecht kunt zegt ze: ‘Grensoverschrijdend gedrag kan gaan om ongewenste intimiteiten, maar denk ook aan pesten, discriminatie, agressief en of asociaal gedrag. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat het je opvalt dat iemand achter de bar staat maar zelf veel drinkt en je daar zorgen over maakt. We zijn een kleine verenigiging, maar de drempel om naar bijvoorbeeld het bestuur te stappen kan hoog zijn, misschien juist wel omdat bijna iedereen elkaar kent. Dan kan het prettig zijn dat je bij de Vertrouwenscontactpersoon terecht kunt voor een vertrouwelijk gesprek. Ik ben op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om je te verder helpen.’ ‘In de praktijk hoop ik natuurlijk dat ik in mijn rol van Vertrouwenscontactpersoon weinig te doen heb. Maar ik denk dat het fijn is te weten dat er binnen LTC Keenenburg aandacht voor is en dat je ergens terecht kunt, mocht dat nodig zijn,’ sluit Tineke af. 

Heb je vragen of wil je in contact komen met Tineke, stuur dan een mail naar [email protected]